ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΔΕΗ,ΟΡΥΧΕΙΑ

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Δύο φωτοβολταϊκά πάρκα στο νομό Κοζάνης

πηγή:Πτολεμαίος

Στην «έξυπνη πράσινη ανάπτυξη» στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στον εκσυγχρονισμό του ενεργειακού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από νέες επενδύσεις, επικεντρώνεται η πολιτική του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Μιλώντας σε ημερίδα που διοργανώθηκε πρόσφατα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, ανακοίνωσε την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων, εκ των οποίων τα δύο θα εγκατασταθούν στο νομό Κοζάνης.

Σημείωσε ότι ζητούμενο είναι χαραχθεί ένας «διάδρομος απογείωσης», ο οποίος δεν μπορεί να είναι άλλος, από την «έξυπνη πράσινη ανάπτυξη», ώστε «να πάμε σε μία οικονομία που θα στηρίζεται στη βιώσιμη και αειφόρο διαχείριση των φυσικών και πλουτοπαραγωγικών πόρων, που εξασφαλίζει τη λιγότερη δυνατή εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και επιχειρηματικές καινοτομίες για τη δημιουργία νέου πλούτου και νέων θέσεων εργασίας».

1 σχόλιο:

  1. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες ενέργειες, ειδικά στην Ελλάδα που έχουμε άφθονο ήλιο. Θεωρώ ότι και μέσα από τις εταιρειεσ φωτοβολταικων μπορεί να βελτιωθεί η οικονομία, αν δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή